+

Restaurant Mispadenhof, geheimzinnig of gewoon lekker bourgondisch genieten?

Mispadenhof. De naam zou zo uit de titel van een spannend jongensboek kunnen komen. "De vier vrienden en het geheim van Mispadenhof". Het is geen vreemde gedachte, want de historie van de restauranthoeve leent zich uitstekend als rijke bron voor spannende verhalen.

De hoeve duikt voor het eerst in de geschiedschrijving op in 1358. Sindsdien hebben er vele graven en gravinnen, leenheren, boeren burgers en soldaten geleefd, gewerkt en gewoond. En uiteraard gegeten. 

Het moet er door de eeuwen heen altijd al een komen en gaan zijn geweest van gasten, die natuurlijk allemaal van spijs en drank moesten worden voorzien. En de omgeving zal ook in die dagen vaak vervuld zijn geweest van de geur van vlees dat op grote roosters werd gebraden en de geuren van versgebakken brood uit de ovens.

Bourgondische keuken

In die zin doet het huidige restaurant Mispadenhof de geschiedenis helemaal eer aan. Het is immers ook nu nog, net als vroeger een prima plek om er samen te komen met familie of vrienden en er in alle rust te genieten van bourgondische gerechten en streekproducten. 

Of om er na een wandeltocht of fietstocht door de landelijke omgeving, neer te strijken op het monumentale terras. En daar genietend van een stuk ambachtelijk gebakken Limburgse vlaai met koffie of bij een goed glas wijn of een speciaalbier
ontspannen bij te praten met vrienden.

Is de naam Mispadenhof nu echt zo geheimzinnig?

Maar hoe zit het nu met de naam Mispadenhof? Is die echt zo geheimzinnig als die zou klinken in de titel van een jongensboek? Eigenlijk niet. Al is het wel een naam die net als de hoeve zelf wortelt in de geschiedenis van de streek.

In vroeger dagen, toen de omgeving van Maasbracht nog niet zo volgebouwd was als nu, liepen er vanuit de landerijen twee paden naar de kerk in het dorp; de Kleine Kerkeweg en de Grote Kerkeweg. 

Het waren die paden waarover de boeren en burgers uit de omgeving naar de kerk gingen. Of beter naar de mis gingen. Omdat Mispadenhof als een van twee grotere hoeven, lag aan deze paden waarover men naar de mis ging, kreeg de hoeve in de volksmond de naam Mispadenhof.

Pleisterplaats voor wandelaars en fietsers

Er zal indertijd door alle kerkgangers die te voet langs de hoeve kwamen heel wat afgekletst zijn over allerlei zaken. Mispadenhof is in die zin door de eeuwen niet veel veranderd.

Ook nu nog is Mispadenhof, liggend aan verschillende ANWB-fietsroutes en wandelroutes, een uitstekende pleisterplaats voor wandelaars en fietsers, om er in alle rust van het Midden-Limburgse goede leven te genieten en mooie gesprekken te voeren met familie en vrienden.‹ Ga Terug

My Image
My Image

Van maandag t/m woensdag zijn we gesloten.

Op donderdag en vrijdag is de keuken geopend van 17.00 tot 20.00 uur.

Op zaterdag en zondag is de keuken open vanaf 12.00 uur tot 20.00 uur.

My Image
My Image

Mispadenhof
Hofstraat 25
6051 JD Maasbracht

Telefoonnummer: 06 - 25 229 191 / 06 - 55 865 194